Close

De 10 onderhoud tips voor uw kostuums

U kent ons principe, een goed kostuum is zoals een goede fles whisky, het wordt enkel beter met de tijd. Een voorwaarde is natuurlijk dat u bepaalde onderhoud tips in acht neemt. Voor uw gemak lijst Ruben O de 10 belangrijkste op.

  1. Borstel je maatpak regelmatig met een kledingborstel om stof en andere vuiltjes weg te halen.
  2. Een vlek? Dep onmiddellijk met water, wrijf nooit over een delicate stof.
  3. Gekreukte kledingstukken herstellen goed in een vochtige omgeving. Hang een gekreukt kostuum daarom in damp en warmte, zoals bijvoorbeeld in je badkamer tijdens een douche.
  4. Laat je kostuum rusten na een dag dragen. Hetzelfde kostuum verschillende dagen achter elkaar dragen kan de stofvezels beschadigen.
  5. Zorg steeds voor een stevige en geschikte kapstok om de vorm van je kostuum te behouden. Een geschikte kapstok zorgt voor voldoende steun aan de schouders. Je broek hang je best steeds verticaal.
  6. Vermijd volgepropte zakken, de vorm en alle naden zullen sneller slijten.
  7. Ontknoop je kostuumvest steeds bij het zitten om te veel stress op de taille en knopen te vermijden.
  8. Bewaar een kostuum steeds in een ademende kostuumhoes ter bescherming.
  9. Breng je kostuum enkel naar de droogkuis als het nodig is. Té veel droogkuis beurten verminderen de levensduur van een kostuum.
  10. Hang altijd enkele motballen ter preventie tussen je kostuums. Als je dit beestje opmerkt, is het immers reeds te laat. Gebruik motballen die niet te sterk geuren.

 

‘ A well looked after suit will last a long time’kent-clothes-brush