Close

5 Stijltips voor de herfst

Overweeg zwaardere stoffen met een leuk patroon

Wat is nu precies een zwaardere en wat een lichtere stof? Ik zou zeggen dat de grens ligt op 300 gram. Alles hieronder zit eerder in de categorie lente en zomer. Stoffen boven 300 gram gaan dan weer richting herfst en winter.

Eigenlijk is de herfst en winter mijn favoriete seizoen. Je kan namelijk fantastische mooie stoffen dragen. Denk maar aan fijn geborstelde flannel wol, Oostenrijkse Tuchloden of Schotse tweed.

PicMonkey CollageGa voor herfst kleuren

Klinkt logisch, inderdaad. Toch blijven de meeste mannen ook in de herfst en winter voor het traditionele blauw gaan. Niets mis mee, maar probeer het volgende eens:

– (licht)grijs voor business

– bruin voor meer casual activiteiten

PicMonkey Collage kopieCombineer & combineer

Herfstkleuren zijn nu eenmaal makkelijk te combineren. Gentlemen, dat wil zeggen dat u er op los mag combineren. Ik hou bijvoorbeeld van outfits in bruintinten, net zoals zowat alle grijstinten ook goed werken.

PicMonkey Collage kopie 2Overjassen for the win

Een stijlvolle overjas is misschien wel het meest ‘gentleman’ wat een gentleman kan dragen. Geniet daarom van de herfst en winter, want het zijn de enige seizoenen waar je deze kan dragen. Én ze kunnen een outfit helemaal afmaken.

PicMonkey Collage kopie 3Bruine schoenen

Er zijn massa’s kleur variaties op bruin. Toch is de herfst en winter het seizoen waar deze kleur het beste tot zijn recht komt. Naast kleur variaties kan je ook spelen met textuur variaties. Zo werkt een suède bruine schoen perfect bij een flannel stof.

PicMonkey Collage kopie 4