Close

Bespoke shoemaking by Alfio Bruschi x Ruben O

Enige tijd geleden kwamen we in contact met Alfio Bruschi en werd het ons al zeer snel duidelijk dat we dit heel graag wilden delen met onze klanten. Niet alleen zijn jarenlange ervaring, die hij deels van zijn vader meekreeg, maar ook zijn spirit en authentieke productie processen wisten ons meteen te overtuigen.

Vorig weekend was het zover en hebben we gedurende 3 dagen klanten ontvangen op diverse locaties om een introductie te krijgen in de wereld van zijn bespoke schoenen. Een geheel nieuwe wereld ging voor ons open, waar de essentie opnieuw dicht aanleunt bij kwalitatief maatwerk als het onze. De vorm in verhouding met de fysieke eigenschappen van de drager is primair. Daarnaast zorgen een Good-year of Norwegian afwerking aan de zolen voor een ongezien draag comfort en kunnen specifieke leder soorten of afwerking voor een geheel origineel beeld zorgen.

Ook al ben ik zelf dagdagelijks bezig met maatwerk en de nodige beeldtaal welke dit met zich meebrengt, heb ik gemerkt dat bespoke schoenen toch een geheel ander product zijn dan maatpakken. Het idee dat je werkelijk ook alle kanten uit kan naar vorm en materialen maken het zeker niet makkelijker, wel heel inspirerend. Schoenen aanschaffen gebeurd doorgaans vaak op een directe manier, waar ; “what you see is what you get” quasi het volledige proces van de aankoop bepaald. Aangezien dit voor vele aanwezigen een eerste kennismaking was, is er doorgaans ook gekozen voor een alreeds uitgewerkt prototype met enkele aanpassingen en persoonlijke details. Ik ben er steevast van overtuigd dat dit voor onze klanten een eerste stap is naar een heel eigenzinnige en duurzame collectie.

Zelf heb ik voor de avontuurlijke approach gekozen. Niet alleen laat ik een model maken dat ik zelf nog nooit heb gehad, maar eentje ook dat een persoonlijke mix wordt van textuur, divers materiaal en verschillende kleuren. Zonder meer ben ik enorm benieuwd hoe deze er in realiteit zullen uitkomen. Nu is het even wachten op het tussentijds testpaar, dat na een inloop periode nog kan worden bijgesteld alvorens het finale paar te creëren. Zonder twijfel iets waar ik halsreikend naar uitkijk.

Samen met Mr. Bruschi voorzien we doorheen het jaar diverse momenten waarbij hij exclusief aanwezig is voor onze klanten. Indien u  interesse zou hebben kan dat op een volgende moment dat zal doorgaan in het weekend van 20 en 21 Oktober. Graag een mailtje naar Koen@ruben-o.com ter bevestiging

Naast een bijzondere ervaring en een paar voor het leven, vinden wij het zo belangrijk om kleine, ongelofelijk gepassioneerde en bekwame vakmensen te ondersteunen voordat ze voorgoed verdwijnen.

Koen