Close

Casual wear op maat

Casual wear is een ruim begrip maar bij SCHAAP vinden we het belangrijk om ook dit segment aan te snijden. Naast de klassieke basis van colberts en pakken, bieden we ook heel innovatieve en mode gevoelige maatstukken aan. Dit vergt een specialisatie en daarom ontwikkelen we beperkt enkele stukken waarvan we zeker zijn dat ze een interessante aanvulling kunnen zijn voor de "modern gentlemen".

De SAFARI jacket is zonder twijfel een klassieker die vandaag de dag zijn plaats heeft gevonden in de garderobe van de Urban nomad. Het bijzondere aan dit stuk is dat alles verandert op basis van de stofkeuze alsook de voorkeur om dit eerder te dragen als een overhemd of als een extra vestje.

Vaak wordt deze nog ontwikkeld in katoenen en linnen met oog op warme dagen. Bij SCHAAP houden we van sterke crossovers en zien we dit voor het herfst seizoen eveneens in prachtige double face wollen/cashmere uitvoeringen.
Ook de keuze van uitwerking en details maken een groot verschil, waarbij de optie om deze zonder zakken te maken er een heel modieus en uitgepuurd stuk van maakt.

Denim lovers

Daarnaast hebben we een voorliefde voor "echte" denims en bieden we naast de reguliere jeans kwaliteiten ook enkele heel bijzonder Japanse Kuroki Selvedge stoffen aan die een must zijn voor elke denim lover.
Sinds kort exclusief op maat ook de circulaire denims stoffen van het Belgische HNST label.

De wereld van denim is bijzonder divers en iets waar de vele dragers zich niet echt bewust van zijn. Japan is al enkele decennia het land waar volgens de denim connaisseurs de beste rollen worden vervaardigd. Op onze BLOG vind je er een uitgebreid verslag rond. Wij houden er enerzijds van het compromis loze gevoel, anderzijds zijn het stukken die zich echt op de drager afstemmen en met de tijd alleen maar persoonlijker en mooier worden.

Casual hoeft niet per definitie te resulteren in een slordige look of je het gevoel van 13 in een dozijn te geven. Bij SCHAAP geloven we heel sterk in de groei van dit segment, dat wat ons betreft even stijlvol en eigenzinnig kan zijn als de klassiekers.