Close

Herfst, het favoriete SCHAAP seizoen

Het wisselen van garderobe tussen seizoenen mag misschien een begrip lijken dat enkel in royale kringen voorkomt. Toch is het ook voor ons een jaarlijkse hoogdag om die zomerkleding te mogen opbergen en de herfststukken terug boven te halen. Het is een ideaal moment om met een verse blik naar bepaalde kledingstukken te kijken. Het is zo dat een garderobe kan evolueren, steeds met het hoog op onze 21ste eeuwse noden.

Maar ook in die 21ste eeuw is er nog plaats voor de klassiekers, zeker wanneer deze aangepast zijn aan de huidige tijdsgeest. Voor veel mannen zijn klassiekers daarom de meest dankbare stukken in hun garderobe. In deze context stellen we hieronder graag een klassieker voor met daarnaast het idee om deze hedendaagser uit te werken.

 

Business

Ondanks de vele subculturen blijven blauwe en grijze kostuums het zakelijk beeld beheersen. Daar is op zich niets mis mee. Naast het feit dat er steeds minder kostuums gedragen worden, groeit er wel meer belangstelling voor degenen die er wel bewust voor kiezen. Het mooie daarvan is dat er meer dan ooit wordt gezocht naar expertise, vakmanschap en authenticiteit. Bij SCHAAP maken we er uiteraard werk van om niet alleen een perfect zittend kostuum af te leveren, maar ook eentje dat interessant en persoonlijk is.

 

Mr. Twist Travel Flannel

Dat we bij SCHAAP fans zijn van flannel stoffen is geen geheim. Dit seizoen werd er door het befaamde Britse stoffenhuis Dugdale Bros & Company echter een nieuwigheid in deze categorie gecreëerd: Twist Flannel.

Met zijn 300 gram en ongelofelijke souplesse is deze stof de perfecte partner voor wie houdt van de klassieke flannel patronen en kleuren, maar toch een volledig ander pak wil. Authenticiteit, comfort en stijl allemaal in één stof.

De Twist Flannel kan perfect gebruikt worden in een 2-delig of 3-delig kostuum met attitude. Maar we verwerken de stof net zo goed in een comfortabele najaarsbroek waar makkelijk een sportieve blazer op kan gecombineerd worden.

 

Casual

De combinatie van casual en tailoring boeit ons al jaren. We zijn dan ook zowat dé referentie in België geworden in dit genre. Want als het modebeeld verandert, geloven we bij SCHAAP dat ook de kleermaker mee moet veranderen. En dat doen we, met innovatieve en nieuwe kledingstukken die vaak ongezien zijn in de wereld van maatwerk.

Voor dit najaar selecteren we voor u 4 items die onmisbaar zijn voor een moderne gentleman.

 

Knitwear de Luxe

Vorige winter hebben we voor de allereerste keer onze lijn gepersonaliseerd breigoed voorgesteld. Breigoed klinkt u misschien wat oubollig in de oren, maar denk aan truien in alle soorten. Ook cardigans, polo’s en zelfs een hoodie breien we voor u volledig op maat.

Dankzij het succes en de positieve feedback van onze klanten tijdens de introductie, hebben we hierop verder gebreid. Vanaf dit najaar brengen we enkele nieuwe garens en weeftechnieken. Denk aan een rolkraag met een ‘cable knit’ of een trui in een topgaren zoals pure cashmere.

Een model zoals de cardigan of een knitted gilet zijn trouwens perfect te combineren bij 2-delige of 3-delige kostuums.

Alle trui-modellen zijn steeds beschikbaar in een resem kleuren in katoen, fijne merino wol, cashmere en zijde. Uiteraard op maat en met een levering binnen de vier weken.

 

Tweed Safari Jacket

Als u spreekt van helemaal uniek, divers en een perfecte mix tussen casual en classical, dan is deze iets voor u. Het ‘safari’ jacket (of Saharienne) wordt al een tijdje gebracht door de grote namen in het mode landschap. Helaas met te weinig variatie en steeds op dezelfde manier uitgewerkt.

Dankzij onze voortdurende zoektocht naar het experiment, die vaak samen met onze klanten ontstaat, ontdekten we dat tweed een ge-wel-dig-e stof is om te verwerken in dit type van jasje. Robuust en grof, maar draagbaar als geen ander. Excellent voor het dagdagelijkse leven, maar even goed een winnaar tijdens een deugddoende boswandeling.

Corduroy

Het klinkt alvast koninklijk, maar het schijnt een mythe te zijn dat deze specifieke geribbelde stoffen zouden komen van cor-du-roi. In de volksmond zijn deze stoffen eerder gekend als ‘velours‘, ‘ribvelours‘ of simpelweg ‘(rib)fluweel‘. Hoe de stof bij u ook gekend is, we merken dat veel mannen (en vrouwen) deze associëren met hun jeugd (of die van hun ouders) en met het beeld van ‘de oude man’. Iets waar we ons met SCHAAP met intens plezier tegen verzetten.

Corduroy is herkenbaar door zijn ribbels, die in vaktermen ‘wales‘ heten. Hoe hoger het nummer van de aantal wales, hoe fijner de strepen. Meestal wordt de stof gemaakt uit katoen met al dan niet een beetje stretch om wat meer comfort te bieden. In zeldzame gevallen bestaat corduroy ook in 100% wol en dan zijn de stoffen iets zwaarder.

Vergis u niet, corduroy is helemaal terug van weggeweest. De mooiste kleurpalletten zijn erin beschikbaar en alles valt of staat bij de manier waarop u deze stof draagt. Een corduroy kan u dragen in een casual broek, maar evengoed in een strak gesneden blazer of een 3-delig maatkostuum.

SCHAAP daagt u uit om deze ontzettend boeiende stof opnieuw te herontdekken!

Raglan Overcoat

Overjassen, overcoats en trenchcoats zaten al langer in ons aanbod. Maar met veel vreugde kunnen we eindelijk één van de mooiste modellen aanbieden, zijnde de Raglan Coat.

De Raglan jas wordt gekenmerkt door zijn ronde schouderpartijen en mouwaanzet. Geen gewone mouw, maar een mouw en schouder gesneden uit één stuk stof. Moeilijker te maken, meer expertise nodig aan de naaitafel en daarom een zeldzaamheid in het retail landschap. Naast de visuele bijzonderheid is de raglan jas ook ontzettend comfortabel.

En ja hoor, bij SCHAAP maken we hem vanaf nu voor u op maat.

De stofkeuzes bij een overjas zijn eindeloos. Niets mis met een klassieke versie in scheerwol, al dan niet met een beetje cashmere. Of waarom niet in een meer flamboyante ‘camel’ stof. En dan zwijgen we nog over de enorme variatie van tweed stoffen, intense covert stoffen of zelfs een kleurrijke corduroy stof.

 

 

Zoals steeds helpen we u graag op afspraak in onze locaties te Antwerpen of Gent. Daarnaast staan we ook altijd paraat om u thuis of op kantoor te bedienen dankzij onze ‘reizende kleermaker’ service.

Graag tot snel,

 

Koen & Ruben

SCHAAP