Close

Het “Gun Club Check” jasje

 

De gun club check kwam aan zijn naam door de American Gun Club in 1874, die dit motief koos voor hun schiet club. Het patroon was oorspronkelijk bekend als “The Coigach” en ontwikkeld in het Ullapool gebied ten westen van Schotland als een “district check”. District checks werden gebruikt als een soort uniform voor Schotse landgoederen om te pronken met uw respectievelijke erfgoed, vergelijkbaar met de tartan patronen die gebruikt worden om onderscheid te maken tussen clans. Na omarmd te zijn door de Gun Club, werd het ruitjespatroon een favoriet bij de Engelsen die deze gebruikten voor hun country sport en overjassen.

Het kenmerkende motief van de stof werd gecreëerd door vier kleuren door mekaar te weven in een klein geometrisch ruitjespatroon om beter in te blenden in de natuur (traditioneel zwart, roodbruin, licht goud en dennengroen)

 

 

Voor wie een pied de poule motief net te klein of te sober vindt, en een tartan motief te uitgesproken, is dit een perfecte mix. Zeker wanneer deze op maat wordt gesneden een heel modern en eigenzinnig stuk is dat de dagdagelijkse vestimentaire keuzes alleen maar interessanter zal maken

Kies om te beginnen voor een mix aan basis tinten zodat je makkelijk kan combineren met denim tinten. Zachte winter katoenen in donkergroen, baksteen rood/oranje of zelf een intenser kobalt blauw kunnen allemaal.

Om je maatstuk nog persoonlijker te maken kan je kiezen voor enkele kleine kleurdetails aan de knopen, een iets bredere rever en uiteraard de keuze van zakken zal het eerder klassiek of sportief maken.