Close

De kenmerken van een traditioneel kostuum

Bij Ruben O zijn we trots telkens opnieuw maatkleding af te leveren die voldoet aan de hoogste normen. Onze kleinschalige productie en persoonlijke betrokkenheid stellen ons in staat een top product af te leveren waarmee we ons onderscheiden van de industriële maatwerk sector. Graag tonen we u aan de hand van enkele close-up foto’s wat nu net de hallmarks zijn van een traditioneel gemaakt kostuum.

 

Canvas binnenvoering

In al onze jackets, in kostuum of casual vorm, maken we gebruik van een canvas geweven uit Italiaanse paardenharen. Dit zorgt voor een uitzonderlijke fit en ultiem draagcomfort. Indien u meer wil weten over deze canvas binnenvoering, lees dan zeker onze blogpost hierover.

Ingewerkte revers

Het canvas wordt aan de revers aangebracht met een lichte spanning. Hierdoor creëeren we de gekende ‘krullende’ revers die de Italiaanse kleermakerij kenmerkt. Door deze traditionele afwerking krijgen we een natuurlijker en beter aanpassend kostuum.

Echte knoopsgaten

Al onze kostuums, jackets en jassen zijn afgewerkt met functionele knoopsgaten. Een echt kenmerk van een premium maatpak. Voor de echte liefhebbers maken we alle knoopsgaten in het kostuum zelfs volledig met de hand.

Achter de kraag

Elke kraag wordt verlengd om de uiteinden te kunnen plooien. Dit verbergt de (contrasterende) vilt wanneer het pak gedragen wordt. De uiteinden worden vastgezet met de hand.

De armsgaten

Om een ultieme fit rond de schouder te garanderen werken we de armsgaten af van binnen uit. Een prachtige hand afwerking zonder extra zichtbare naden is het resultaat. Deze afwerking met de hand wordt eveneens toegepast aan de voering ter hoogte van de manchet en de volledige onderkant van het maatpak. Eén van de fijnste voorbeelden van een top product.

Dress shields

De ‘dress shields’ kan u vinden net onder de armsgaten van het jasje. Deze zorgen voor een correcte vocht regeling en voorkomt de penetratie hiervan.

Paspel in het voorpand

De paspel van de binnenzakken reiken tot in het voorpand, goed voor heel wat extra werk tijdens het creëeren van een maatpak. Hierdoor zijn de binnenzakken dichter bij het voorpand en daardoor makkelijker te bereiken.

AMF steek

De functie van de befaamde AMF steek is om de canvas binnenvoering correct te hechten aan de buitenstof. Dit is erg tijdrovend, het is daarom zeldzaam geworden om deze AMF steek terug te vinden op alle naden van een maatpak. Meestal zal u deze enkel op de revers terugvinden. Een Ruben O maatpak heeft meestal een volledige AMF steek om de meest attractieve look te bekomen.

Het aanzetten van de knop

Alle knopen dienen aangezet te worden met de hand volgens de ‘champignon’ techniek. Met de hand wordt de steel van de knop extra aangesterkt met garen. Daarnaast maken we steeds gebruik van de elegantere en stevigere kruissteek. Hierdoor zullen uw knopen minder waarschijnlijk lossen en is het openen en sluiten van uw kostuum jasje kinderspel. Daarnaast wordt de spanning op de stof rondom de taille geminimaliseerd.

Driegdraad

Driegdraad of ‘tacking thread’ is een witte draad uit lage kwaliteit katoen. Deze draad wordt in alle fases van het maken van een maatpak gebruikt als tijdelijke houvast om nadien makkelijk weer te kunnen verwijderen. De driegdraad in bijvoorbeeld de voorzak en de split zullen echter zichtbaar blijven tot wanneer de klant zijn kostuum heeft aangepast. Het kostuum wordt hierdoor namelijk beschermt tijdens het transport en het persen. Eenmaal het kostuum in gebruik wordt genomen dienen alle driegdraden uiteraard verwijderd te worden.

Vergeet de broek niet!

Al te vaak wordt de focus bij een maatpak op louter het jasje gelegd. Een perfect zittende en fijn afgewerkte broek is nochtans een essentieel onderdeel van een premium kostuum. Bij Ruben O werken we elke broek af met dezelfde AMF steek zoals onze jassen, een Dupont horlogezakje (vernoemd naar de aanstekers van S.T. Dupont die hier perfect in pasten), verfijnde riemlussen en een sierlijke ‘D-bar’ op elke paspel zak.

© All credits by Ruben O Tailors