Close

Knitwear

Knitwear is de internationale term voor breigoed en bij ons beter bekend als een pullover. Doorheen onze research is het duidelijk geworden dat ook hier veel verschillen zijn. We zijn er dan ook in geslaagd om een samenwerking aan te gaan met één van de beste garen leveranciers uit Italië nml Zegna Baruffa.

Onze leverancier

Het huis Zegna Baruffa is gelegen in Borgosesia wat enkele kilometers ten noorden ligt van Biella, bekend als de heimat van de Italiaanse wol industrie. Dat is uiteraard geen toeval.
Voor wie meer wil te weten komen over dit huis is er de zeer uitgebreide en informatieve website https://www.baruffa.com/en/
Daarnaast zijn ze ook al lange tijd bezig met sustainability, wat wij ook niet onbelangrijk vinden.

Aanbod en maatwerk

De reden dat we dit ook heel graag wilden aanbieden op maat is omdat we merkten dat dit zoals vaak in het klassieke retail aanbod niet evident is voor de meeste mannen om een 'perfect fit' te vinden. Vaak zijn de mouwen te lang of te kort, zitten de schouders goed, maar spant de taille teveel en worden deze vaak enkel in de standaard kleuren aangeboden.

Bij SCHAAP Tailors is er momenteel een aanbod van 7 modellen en 10 kleuren in ultra fijne Merino wol van top kwaliteit. Deze zijn beschikbaar in een 'flat en piquetato' weving. Voor de zomer komt er nog een heel exclusieve fijne cashmere/zijde variant bij alsook een premium katoen versie.

Kwaliteit & creativiteit

Het belangrijkste is de kwaliteit van het garen en de maakwijze. Vaak merk je na slechts enkele wasbeurten al meteen het verschil. Met SCHAAP wilden we hier graag een mooi en premium antwoord op bieden, waar creativiteit, pasvorm en kwaliteit hand in hand gaan.

Stijlvol, elegant en perfect passend in de garderobe van elke "modern gentlemen".