Close

Knitwear op maat

A classic for the modern gentlemen

Knitwear is de internationale term voor breigoed en bij ons beter bekend als een pullover.

Doorheen onze research is het duidelijk geworden dat ook hier veel verschillen zijn.

We zijn er dan ook in geslaagd om een samenwerking aan te gaan met één van de beste garen leveranciers uit Italië nml Zegna Baruffa.

Het huis Zegna Baruffa is gelegen in Borgosesia wat enkele kilometers ten noorden ligt van Biella, bekend als de heimat van de Italiaanse wol industrie. Dat is uiteraard geen toeval.

Voor wie meer wil te weten komen over dit huis is er de zeer uitgebreide en informatieve website https://www.baruffa.com/en/

 

Daarnaast zijn ze ook al lange tijd bezig met sustainability, wat wij ook niet onbelangrijk vinden.

De reden dat we dit ook heel graag wilden aanbieden op maat, is omdat we merkten dat dit zoals vaak in het klassieke retail aanbod niet evident is voor de meeste mannen om een ‘perfect fit’ te vinden. Vaak zijn de mouwen te lang of te kort, zitten de schouders goed, maar spant de taille teveel en worden deze vaak enkel in de standaard kleuren aangeboden.

Bij SCHAAP Tailors is er momenteel een aanbod van 7 modellen en 10 kleuren in ultra fijne Merino wol van top kwaliteit.

Deze zijn beschikbaar in een ‘flat en piquetato’ weving. Nog leuker is dat je 2 verschillende kleurengaren kan combineren, en zo tot heel originele en persoonlijke stukken komt.

Voor de zomer 2020 komt er nog een heel exclusieve fijne cashmere/zijde variant bij alsook een premium katoen versie.

 

Het belangrijkste is het comfort en de kwaliteit van het garen en de ervaren maakwijze. Vaak merk je na slechts enkele wasbeurten al meteen het verschil.

We wilden we hier graag op onze manier een mooi en premium antwoord op bieden, waar creativiteit, pasvorm en kwaliteit hand in hand gaan. Helemaal SCHAAP!

 

Stijlvol, elegant en perfect passend in de garderobe van elke “modern gentlemen”.