Close

Mr. Flannel: Old School Elegance

Op deze tweede dag van september en de afsluit van een fantastische zomer blikken we graag vooruit naar de herfst. Ongetwijfeld één van de mooiste seizoenen van het jaar, waar kleur, structuur en stofdensiteit een grote rol spelen.

Bij SCHAAP zijn we al enige tijd bezig met een breed gamma aan maatkleding aan te bieden. Zowel de klassieke gentleman als de meer avontuurlijke urbanist kan op die manier zijn gading vinden.

Uit zo’n waaier aan stoffen en vormen, kiezen we af en toe een bijzonderheid om met jullie te delen. Vandaag geven we die eer aan één van de meest iconische sartoriale stoffen, namelijk flanel.

Mr. Flannel: Old School Elegance

Er zijn weinig stoffen zo herkenbaar als flanel. Of het nu in een volledig kostuum, apart jacket of zelfs een sportief ‘worker jacket’ is. Flanellen stoffen zijn doorgaans zwaarder dan gewone wol en kennen hun oorsprong in Engeland in de 18de eeuw waar deze royale stoffen voldoende bescherming en comfort boden om de barre weersomstandigheden te trotseren.

Ondertussen bestaan ze gelukkig nog steeds en is het duidelijke dat vele van onze premium stofleveranciers er de nodige tijd en aandacht aan spenderen om hun eigen “Flannel and Saxony” collecties te ontwikkelen.

Het Britse Fox Brothers is ongetwijfeld één van de meest authentieke en iconische flanelhuizen ter wereld. Fox Brothers flannel is daarom een must voor wie houdt van originele klassiekers.

Iedereen die op zoek is naar een modernere interpretatie in zowel weving als touch zit goed bij Lanficio Cerutti en Scabal. En wie op zoek is naar dat extra luxueus gevoel kan dan weer terecht bij Loro Piana. Bij die laatste vinden we flanel stoffen gemengd met cashmere.

Bij zowat alle stoffenhuizen vinden we de klassieke flanel looks: krijtlijnen, glenchecks, pied-de-poule, window pane, visgraten, enzovoort. Maar vandaag meer dan ooit zien we nieuwe atypische kleuren en complexere structuren opduiken.

Flanel is vaak te eigenzinnig en prijzig voor de massale retail industrie. Maatwerk biedt hierin al vele jaren een oplossing. We merken dat flanel om die reden een bijzonder geliefde keuze is onder onze klanten. Het is een uitzonderlijk materiaal om tijdloos, stijlvol en authentiek voor de dag te komen. Voldoende diversiteit voor zowel een discrete business look als een sportief outdoor silhouet.

Uiteraard begeleiden we u graag op afspraak naar de meest geschikte keuze naargelang uw noden en voorkeur.

Prijzen voor een 2-delig (full canvas) flanel kostuum starten aan €950, sportieve jas vanaf €700 en broeken vanaf €320. Interesse? Contacteer ons gerust.