Close

De opkomst van de jeansbroek op maat

 

Waarom jeans op maat?

De wereld van maatkleding draait lang niet meer enkel om kostuums of hemden. Tijdens gesprekken met collega’s in maatkleding wereldwijd, merk ik dat de term ‘comfortisme’ overal leeft. Concreet bedoel ik daarmee dat de kleding die gedragen wordt steeds meer gericht is op comfort, niet per se op stijl en voorkomen.

Denk maar aan de nieuwe generatie wereldsterren. Waar je enkele tientallen jaren terug mannelijke celebritiessteevast in maatpak en stropdas zag verschijnen, hebben deze nu plaatsgemaakt voor rappers en voetballers die vaak in jogging en sneakers op het toneel verschijnen. We leren hier vooral uit dat exclusiviteit en eigenzinnig ontwerpen steeds belangrijker worden.

Mode is een breed begrip geworden. En of we dat nu willen of niet, het is een evolutie waar we best rekening mee houden. En net daarom zijn we bij Ruben O steeds op zoek een gepast antwoord op een veranderende markt. Want ondanks dat wij als ‘Modern Gentlemen’ altijd koppig heerlijke maatpakken zullen blijven maken, willen we ook nieuwe horizonten opzoeken. Het verhaal van maatkleding hoeft niet eenzijdig te zijn.

Onze jarenlange expertise op vlak van casual broeken op maat maakt dat we ook die andere type kleding perfect op maat kunnen maken.

Zoals een jeansbroek op maat, waarom niet?

 

Hoe werkt dat nu?

Het creatieproces van een jeansbroek op maat leunt erg dicht bij dat van een kostuum of een hemd op maat. Alles start bij het uitkiezen van de juiste denim stof.

Daarna bespreken we hoe we de jeansbroek kunnen personaliseren om zo dicht mogelijk bij de identiteit van de drager te komen. En daarvoor hebben we best wat keuze mogelijkheden. Zo onderscheid een jeansbroek zich visueel vooral door dubbele stiknaden en opgestikte achterzakken. De kleur van de stiknaden kies je bij een jeansbroek op maat uiteraard zelf. Net zoals de vorm en decoratieve stiksel op je achterzak. Sommige klanten zoeken het iets minder opvallend en gaan voor een bijzonder materiaal als alcantara leder of corduroy op de ‘ticket pocket’. Of we borduren hun initialen ergens op de jeansbroek. Maar ook meer voor de hand liggende keuzes zoals een knopenrij of een rits in je gulp maken elke jeansbroek op maat tot een uniek stuk.

Tot slot gaan we over tot het nemen van de lichaamsmaten. Een jeans op maat draag je zoals je zelf wil. Een ‘good old boot cut’, een ‘slim fit’ of een ‘classic fit’. Op maat wil zeggen op maat. Wij luisteren altijd naar de noden van de klant, maar adviseren graag waar nodig.

Eenmaal alles vastligt doen wij er een 3-tal weken over om alle materialen te groeperen en de jeansbroek volledig af te werken.

Welke materialen gebruiken we?

Net zoals bij kostuums of hemden kan je boeken schrijven over de materialen die in een jeansbroek gebruikt kunnen worden. ‘Denim’ of ‘Jeans’ wordt gemaakt van katoen die in keperbinding geweven wordt. Hierdoor is de stof vele malen sterker dan conventioneel katoen.

Bij Ruben O hebben we zo’n 25 denim stoffen permanent op voorraad. Hierin vind je onder andere de basis stoffen zoals ‘indigo dyed denim’. Zowel met als zonder stretch. Maar ook een bijzonder zomer-denim en Japanse selvedge denims zijn hier te vinden. Sommige krijgen een stone wash look en andere jeansstoffen laten we onaangeroerd om de originele diepe kleur te behouden.

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van een rol ‘Selvedge Denim’. Veel jeans lovers zweren hierbij. Selvedge denim is het resultaat van traditionele weeftechnieken op oude machines. De ideale combinatie tussen nostalgie en een unieke weving.

 

Wat kost zo’n jeans op maat?

Jeansbroeken zijn de laatste decennia onverminderd populair geweest. Door het toepassen van kwalitatief maatwerk op deze populair subcultuur, geloven we dat een we een nieuw kledingspectrum kunnen opentrekken. Eentje waar identiteit, exclusiviteit en persoonlijke wensen hand in hand gaan en het comfortisme meteen ook een pak spannender maakt.

Een jeansbroek op maat bij Ruben O start aan 229 euro. Indien je kiest voor een exclusieve Japanse selvedge denim of een broek met alle toeters en bellen, kan dat oplopen tot 349 euro.

Voor die prijzen kan je net (of net niet) een confectiebroek van een ‘premium’ jeansmerk uit het winkelrek gaan shoppen. Wij geloven dat we met onze jeansbroeken op maat daarom een sterk alternatief bieden.

Uniek, kwalitatief en duurzaam. En zeker niet ‘overpriced’!