Close

Pitti Uomo 97

Ook de 97ste editie van dit 2 jaarlijks evenement was opnieuw inspirerend én gezellig. Een oplaadbeurt van de batterijen voor iedereen die met passie en plezier bezig is met tailoring en het premium mannen mode.

Het epicentrum van dit schouwspel is het imposante Fortezza Da Basso, dat zich door zijn a typische indeling en ruwheid, een perfect kader vormt voor alle diversiteit en spektakel waaronder het flaneren van de vele “Pitti peacocks”.

 

In 2016 maakte de getalenteerde Aaron Christian een fantastische mockumentary over dit ‘Pitti Peacock’-fenomeen. Voor wie 4 minuten en 36 seconden de tijd heeft, zal hier ongetwijfeld een glimlach aan overhouden en een beter beeld krijgen van deze uitzonderlijke beurs. U begrijpt meteen waarom ook wij ons daar helemaal thuis voelen. 🙂

-> https://www.youtube.com/watch?v=cGeMTQoGq8w

 

Voor SCHAAP is Pitti naast eye candy een perfect moment om te verbroederen met vele internationale gelijk gestemde zielen. En dit op een unieke en spontane manier. Het lijkt wel een klein stukje heaven on earth voor wie houdt van über stijlvol geklede mensen met elk hun eigen look en accenten. Toegegeven, soms los er over, maar zonder twijfel inspirerend en boeiend om te zien hoe de klassieke mannenmode, tailoring business en innovatieve casual wear segmenten vaak versmelten in unieke silhouetten.

 

Voor ons is dit ook het perfecte moment om elk jaar opnieuw na te denken over hoe we jullie het komende seizoen gaan kunnen verrassen. Waar we precies onze eigenste SCHAAP accenten zullen leggen en waar we precies in blijven geloven voor de toekomst.

Met SCHAAP Tailors hebben we vanaf het begin gekozen om een evenredige aandacht voor het casual maatwerk segment als het klassieke uit te rollen. Uit wat we zagen, blijkt dat deze cross-over (het mixen van verschillende stijlen) bij veel merken en sartorialists, de bovenhand te nemen.

Aangezien wij er al even met bezig zijn en ondertussen vaste en kwalitatieve partners hebben gevonden voor onze casual tailoring (denk aan denims, chino’s en knitwear, deconstructed safari jackets, …) een extra bevestiging dat onze voelsprieten goed werken.

Het is voor ons al enkele jaren duidelijk dat tailoring aan een grote transitie bezig is en het meer en meer een gedeeld beeld wordt waar diversiteit in aanbod en stijl, transparantie, kwaliteit met een persoonlijke service en authentieke expertise meer dan ooit een must zijn. Klinkt bekend 🙂

 

Waar casual vroeger vaak werd gelinkt met comfort en klassiek met stijf en traditioneel, is er nu veel meer aandacht in ontwikkeling voor stijlvolle casual wear en comfortabele klassiekers. Voor de gevorderden een super fijn speelveld om stijlen en patronen te doorbreken.

De grote merken zijn er nog steeds, maar beseffen ook dat inhoud en bovenstaande voor de nieuwe “modern gentlemen” primeert dan het in of opgenaaide label. 

Creatieve vrijheid in combinatie met expertise en kennis worden belangrijker dan snelheid, marketing en labels. 

Met andere woorden, we kunnen deze (r)evolutie alleen maar verder omhelzen en bewust blijven kiezen voor duurzaamheid, minder massa productie en kwalitatievere stukken die persoonlijkheid uitstralen. 

 

Wij werken alvast door om u ook voor komend seizoen enkele nieuwigheden te brengen op onze manier.

Ondertussen komen er veel nieuwe lente- en zomerstoffen binnen en kan de zoektocht naar enkele fantastische 2020 stukken opnieuw beginnen.

Uiteraard doen wij niets liever dan u daarbij te helpen en samen vele fijne momenten te realiseren. 

 

Tot snel,

Koen & Ruben 

   www.schaaptailors.be