Close

Come gather 'round, people Wherever you roam And admit that the waters Around you have grown And accept it that soon You'll be drenched to the bone Mr Dylan had het al lang in de mot en ik vermoed de hele wereld ondertussen ook. Wat betreft de algemene corona malaise kunnen we weinig anders doen dan onze verantwoordelijkheid nemen en vooral positief te blijven. Uiteraard kunnen we er wel voor zorgen dat u tenminste droog blijft tijdens de komende wintermaanden.

Lees meer

Temperaturen dalen en dagen worden korter. Maar toegegeven, de herfst is ons favoriete seizoen. Dit is namelijk hét seizoen om te spelen met kleuren en texturen. Een seizoen waarin er vaak net iets meer kan.

Lees meer

There's nothing new in confirming that the classic style of tailored suits has lost a lot of track last decades. Especially for the pret a porter house hold names, but non the less as much for most conservative tailors. Some tried to reinvent the suit, or found ways to make it really cheap, so that the customer would still stay. As for a lot of industries price became the beacon, and with that, quality, craftsmanship and knowledge were pushed back once more. But off course there are some very interesting positive side effects that came a long.

Lees meer

Pitti Uomo 97

Als er één manier is om het jaar goed in te zetten, dan is het zonder twijfel ons jaarlijks bezoek aan de ondertussen iconische Pitti Uomo beurs in Firenze. Een unieke smeltkroes van sartoriaal pracht en praal, dandy's en vele andere professionals uit de tailoring sector en het luxe retail segment voor heren. Wij gingen polshoogte nemen van de nieuwe trends, ontwikkelingen en uiteraard ook visueel mee genieten van al dat moois.

Lees meer

De wereld van maatwerk en in het bijzonder die voor casual maatkledij heeft de laatste jaren enorme sprongen voorwaarts gemaakt. Bij SCHAAP houden we de vinger aan de poot en zoeken we steeds naar nieuwe producten, leveranciers en bijzonderheden om te blijven verrassen. Sinds deze week kunnen we met veel trots aankondigen dat we er nu ook op knitwear vlak een top product bij hebben, dat zonder twijfel in elke man zijn kast zou mogen hangen.

Lees meer

Volgens de urban dictionary staat tweed voor een grove wollen doek in verschillende weef- en kleurvarianten, met de hand gesponnen en geweven in Schotland. Voor ons één van de meest authentieke en iconische stoffen die de laatste jaren te beperkt aan bod kwam. Honderd procent puur natuur, sterk met een natuurlijke beschermlaag. Kleurrijk en ruw met veel finesse en een authenticiteit die weinige andere stoffen evenaren. Door zijn diversiteit perfect geschikt voor de actieve moderne levensstijl waar originaliteit en functionaliteit tot hun recht komen.

Lees meer

Yes, na meer dan een jaar inblikken, was het afgelopen zondag eindelijk zo ver. Samen met de “echte” acteurs mochten we de rode loper van het Filmfestival in Gent trotseren voor de première van de Belgische film 'The Barefoot Emperor”. Ruben en Koen als acteurs vraagt u zich af, wel ja.

Lees meer

Op deze tweede dag van september en de afsluit van een fantastische zomer blikken we graag vooruit naar de herfst. Ongetwijfeld één van de mooiste seizoenen van het jaar, waar kleur, structuur en stofdensiteit een grote rol spelen. Bij SCHAAP zijn we al enige tijd bezig met een breed gamma aan maatkleding aan te bieden. Zowel de klassieke gentleman als de meer avontuurlijke urbanist kan op die manier zijn gading vinden. Uit zo’n waaier aan stoffen en vormen, kiezen we af en toe een bijzonderheid om met jullie te delen. Vandaag geven we die eer aan één van de meest iconische sartoriale stoffen, namelijk flanel.

Lees meer

Linum Usitatissimum, beter bekend als vlas en de basis grondstof voor linnen, klinkt u mogelijks ouderwets in de oren. Vaak wordt linnen gelinkt aan een gekreukte look. Voor velen is linnen nog steeds de oversized beige zomerbroek voor de warme dagen. Wij vonden tal van andere redenen om dit éénzijdige beeld van linnen bij te scherpen en dit prachtige lokale product op onze manier de aandacht te schenken die het verdient.

Lees meer

Deze week was er één waar ik enige tijd halsreikend naar uitkeek. Niet alleen het begin van de lente stemt me jaarlijks echt gelukkig, maar deze week draaide helemaal rond onze fantastische collaboratie met het premium Belgische Linnen bedrijf Libeco en onze bedrijfs transformatie.

Lees meer

Nu de bladeren eindelijk beginnen te vallen het perfecte moment om één van de mooiste najaar klassiekers onder de loep te nemen. Een perfect partner om de prachtige diversiteit aan herfstkeuren te eren en daarnaast ook een ideale basis om Japanse denims of gekleurde winter katoenen broeken met te combineren.

Lees meer

"What's the difference?" is een vraag waar ik vaak graag over mag uitweiden wanneer het gaat over het verschil tussen full canvas, half canvas en fused maatpakken. Voor wie op zoek is naar het ultieme gevoel is de eerste zonder twijfel een must!

Lees meer

Hij had Prince Charming ongetwijfeld goed kunnen helpen, alhoewel Mr Bruschi leder van de hoogste kwaliteit verkiest boven glas. Dat het nobele beroep van schoenmaker omringd wordt door een zweem van nostalgie, vakmanschap en precisie werd ons vorig weekend nogmaals duidelijk tijdens het Ruben o FW18 event in Ampla House te Gent.

Lees meer

Er is heel wat veranderd in de denim industrie sinds Big John rond 1973 zijn eerste Japanse denim ontwikkelde. Een bijzonder verhaal van hoe een iconisch Amerikaans product met Europese origine, cultstatus verwierf in het 21ste eeuwse Japan.

Lees meer

Een stukje tekst dat zonder twijfel voor velen verbonden is aan enkele bizarre 80's dance moves op één of andere wilde nacht en momenteel zonder twijfel brandend actueel en voor velen onder ons een welgekomen geschenk zou zijn. De dance floor is ondertussen geruild voor overvolle hectische dagen, waarbij ik me telkens afvraag wie ooit zijn prioriteiten lijstje afkrijgt tussen de dagelijkse workload, kinderen en sociale invitaties door? Met de meeste zaken op deze lijstjes kunnen we u bij Ruben O niet helpen. Waar we u wel met kunnen helpen zijn onze gepersonaliseerde "raincoats" op maat, die de dagelijkse rush en regenbuien een pak dragelijker maken.

Lees meer

Made in Italy

Doorgaans is een titel als deze direct gelinkt aan onze handgemaakte Italiaanse maatpakken, wat bij ons geen marketing truck is of enkel verwijst naar een pak gemaakt uit "een" Italiaanse stof, maar deze keer een kleine up date met ontdekkingen van een recente reis door "bella Italia".

Lees meer

Mode is een breed begrip geworden. En of we dat nu willen of niet, het is een evolutie waar we best rekening mee houden. En net daarom zijn we bij Ruben O steeds op zoek een gepast antwoord op een veranderende markt. Want ondanks dat wij als ‘Modern Gentlemen’ altijd koppig heerlijke maatpakken zullen blijven maken, willen we ook nieuwe horizonten opzoeken. Het verhaal van maatkleding hoeft niet eenzijdig te zijn. Onze jarenlange expertise op vlak van casual broeken op maat maakt dat we ook dit type kleding perfect op maat kunnen maken. Zoals een jeansbroek op maat, waarom niet?

Lees meer

Met onze Ruben O Blog post willen we heel dicht bij onze base line :”Modern Gentlemen” blijven, en brengen we u beiden geregeld nieuws en bijzondere verhalen die we zelf de moeite vinden. Daarnaast proberen we ook een interessante andere kijk te geven op hedendaags maatwerk, innovatie en productie.

Lees meer

Naast onze tijdloze kostuums zijn we bij vele klanten ook gekend voor het maken van een uitzonderlijk aanbod aan casual broeken op maat. Met een uitgebreide collectie in broekstoffen gaande van katoen, jeans, linnen, wol en synthetische stoffen is Ruben O Tailors dé referentie in de lage landen voor allerlei broeken op maat.

Lees meer

De kostuum collectie FW/17 is geïnspireerd op tijdloze elegantie, met een knipoog naar het klassevolle karakter van de mooiste stoffen ter wereld. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van de stoffen collectie van Lanificio Cerruti, een Italiaanse stoffenweverij van wereldklasse. Meer dan ooit zijn we op zoek gegaan naar écht bijzondere stoffen. Denk aan cashmere en zijde, vaak in combinatie met wol. Onze vaste Italiaanse, Britse en Belgische collecties in wol en katoen hebben uiteraard ook weer een winter update gekregen.

Lees meer

U kent ons principe, een goed kostuum is zoals een goede fles whisky, het wordt enkel beter met de tijd. Op voorwaarde natuurlijk dat u bepaalde onderhoud tips in acht neemt. Voor uw gemak lijsten wij ze even op.

Lees meer

Laat me starten met te zeggen dat hoe meer accessoires niet beter is. We zijn geen pauwen die zoveel mogelijk uiterlijk vertoon willen bekomen. Neen, we ‘zijn gentlemen of style’ die goed voor de dag willen komen met een tijdloze, klassevolle look. Het gaat er om de juiste accenten te leggen op het juiste tijdstip. En overdaad is zelden goed.

Lees meer

Eind september, de herfst is zit er aan te komen. Hoe stem je je garderobe hier perfect op af? Ruben O geeft je 5 stijltips om de herfst en winter door te komen.

Lees meer

September, de maand waarin Ruben O Tailors jaarlijks zijn winter collectie lanceert. Ook voor 2016 en 2017 hebben we weer een bijzondere nieuwe collectie samen gesteld. Eleganter, tijdlozer en veelzijdiger dan ooit. De beste stoffen ter wereld, allemaal op hun eigen manier. Bekijk hier de nieuwe collectie.

Lees meer

Zomer is in België een relatief begrip. Laat ons zomer daarom omschrijven als 25°C of meer. Want dan begint het voor velen onder ons te jeuken om die oude short weer van stal te halen. Om alle twijfels de wereld uit te helpen, geven we u enkele tips om stijlvol de zomer door te komen.

Lees meer

De sportscoat

De sportscoat op maat is een leuk alternatief voor zij die niet altijd in een volledig kostuum wensen rond te lopen.

Lees meer

Traditie en etiquette maken dat we heel wat 'regels' gevormd hebben als het aankomt op het betere kostuum. Wij overlopen met jou de 10 meest in het oog springende en waar je best op let. Good luck!

Lees meer

Iedereen merkt het, de winter is nu officieel in het land. Voor sommigen de mooiste tijd van het jaar. En eigenlijk voor een gentleman ook. Want in de winter floreert het van de mogelijkheden om je top te kleden. Laagjes, overjassen, handschoenen, mutsen, enzovoort. Winter is ongetwijfeld accessoires-tijd. En laat een accessoire nu net zijn wat een outfit echt helemaal af kan maken.

Lees meer

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Je kledingstijl aanpassen aan elk seizoen zorgt niet alleen voor een onberispelijk voorkomen, maar ook het comfort dat hiermee gepaard gaat is bijzonder te noemen. In deze blogpost bespreken we een Britse klassieker: tweed.

Lees meer

Bij Ruben O Bespoke Tailoring hebben klanten keuze uit duizenden stoffen. Een modern kostuum is immers al lang niet meer enkel in wol te verkrijgen. Om niet te verdwalen in dit immense stoffenwoud geven we even een virtuele rondleiding door ons arsenaal.

Lees meer