Close

Colbert op maat

De colbert is een jas vergelijkbaar met het bovenstuk van een pak, maar toch ook helemaal anders. Voor veel mannen is de investering vandaag in diverse bovenstukken vaak bruikbaarder geworden dan die voor een kostuum. Het is dan ook uiterst belangrijk dat deze op een correcte manier wordt gesneden en samengesteld, zodat dit stuk voldoende identiteit uitstraalt.

Aanbod

U kan bij ons terecht voor zeer lichte zomerse "zerogravity" jackets die naar comfort en functionaliteit de ideale reispartner zijn. Ook voor de koudere seizoenen, bieden we prachtige cashmere of diverse tweed en donegal stoffen aan. Uiteraard zijn er de klassieke blazers en meer ceremoniƫle stukken zoals de smoking jacket. Het liefst kijken we samen met u naar een origineel en bruikbaar stuk, passend naar uw wensen en noden.

Full canvas

Net zoals bij onze maatpakken, zijn ook de colberts afgewerkt met een full canvas constructie. Dat wil zeggen dat de volledige binnenkant van het kostuum voorzien is van een canvas gemaakt uit paarden- en kameelhaar. Deze exceptionele afwerking brengt een aantal grote voordelen met zich mee:

- Uitstekende pasvorm & ongeƫvenaard comfort
- Natuurlijk draperend effect
- Langere levensduur
- Volledig ademend

Colbert vs. kostuum vest

Een colbert op maat wordt aan de basis anders gesneden dan een klassieke kostuum vest. Het is dan ook belangrijk om in relatie tot de stof en de persoonlijke wensen, elk stuk af te werken met specifieke details. Zoals de opgestikte zakken voor tweed varianten, of unieke high performance stoffen voor de "unconstructed" modellen. Ook de vaak veel meer uitgesproken kleuren combinaties en designs, alsook de blends van diverse grondstoffen waaronder vaak het gebruik van silk600 en cashmere, zijn zeer gegeerd.