Close

SCHAAP op het witte doek

SCHAAP op het witte doek

Yes, na meer dan een jaar inblikken, was het afgelopen zondag eindelijk zo ver. Samen met de “echte” acteurs mochten we de rode loper van het Filmfestival in Gent trotseren voor de première van de Belgische film ‘The Barefoot Emperor”. Ruben en Koen als acteurs vraagt u zich af, wel ja. Alles begon wanneer de regisseurs van de film ons contacteerde om enkele kostuums op maat te maken. Onder andere een ‘morning coat’ voor de koning, gespeeld door Peter Van den Begin. Door het fijne contact werden we uiteindelijk ook gevraagd om onze rol als “tailors for the king” op pellicule om te zetten. En meedraaien op een filmset, dat is zonder meer een uiterst boeiende ervaring.

The Barefoot Emperor is een satirisch verhaal en de opvolger van het bekroonde “King of the Belgians”, beiden geregisseerd door het duo Peter Brosens en Jessica Woodworth.

De film, die in februari 2020 in de zalen komt, werd vorig jaar opgenomen op het iconische Kroatische eiland Brijuni. Dit prachtige eiland was lange tijd de zomerresidentie van gewezen dictator Tito. Een unieke locatie met tal van extravagante bijzonderheden. Zo zijn er nog heel wat (exotische) dieren op het eiland aanwezig die destijds geschonken werden door bezoekende staatsleiders. Auto’s rijden er niet, verplaatsen kan enkel per fiets. En ook koning Boudewijn was ooit getuige van dit surreële safaripark.

Voor de details moet u uiteraard de film zelf zien. Wat we wel al kwijt kunnen is dat het een ware eer was om samen met Geraldine Chaplin, Udo Kier en onze Belgische top acteurs waaronder Peter Van Den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay en vele anderen op set te mogen staan. Daarnaast was de première voor ons beiden best spannend en een mooie beloning voor het harde werk.

Niet veel Belgische tailors kunnen zeggen dat ze een echte keizer hebben mogen kleden 🙂