Close

SCHAAP Tailors : A Tweed story

Volgens de urban dictionary staat tweed voor een grove wollen doek in verschillende weef- en kleurvarianten, met de hand gesponnen en geweven in Schotland.
Voor ons één van de meest authentieke en iconische stoffen die de laatste jaren te beperkt aan bod kwam. Honderd procent puur natuur, sterk met een natuurlijke beschermlaag. Kleurrijk en ruw met veel finesse en een authenticiteit die weinige andere stoffen evenaren. Door zijn diversiteit perfect geschikt voor de actieve moderne levensstijl waar originaliteit en functionaliteit tot hun recht komen.

Daarnaast is het ook een ideale partner voor een avontuurlijke daguitstap. Wij kozen voor een dagje Oostende, waar we als levensgenieters, business partners en sartoriale devoties, de schoonheid en diversiteit van deze kust parel gingen ontdekken.

Omdat we SCHAAP zijn bekijken we de zaken op onze eigenzinnige manier en verkiezen we emotie en echtheid, boven het zoveelste picture perfect plaatje. Zoals vele van onze klanten letterlijk ook hun vertrouwen en privé openstellen voor ons, kiezen we dan ook bewust om u mee te laten kijken naar wie wij echt zijn, wat ons raakt en hoe we deels naar de wereld vandaag kijken van uit onze metier.

Vaak verwonderlijk en grappig, alsook uitgeregend en verwaaid, maar bovenal hopen we jullie ook te inspireren om zelf opnieuw tweed in zijn veelzijdigheid en functionaliteit te herontdekken.

Aangezien het Tweed pallet zo breed is hebben wij zelf een eigen selectie gemaakt die ons enorm aansprak. Daarnaast zijn er nog ontelbare varianten en mogelijkheden, die we u zoals steeds heel graag voorstellen.

<∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼>

Collectie Vanmoerkerke

De kunstverzameling, bestaande uit een duizendtal werken, omvat Europese en Amerikaanse post-conceptuele kunst, met name schilderijen, beeldhouwkunst, fotografie en video. De collectie is ondergebracht in een voormalige vliegtuigloods in Oostende die in 2007 geheel gerenoveerd werd.Fort Napoleon

Aan het einde van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten. Napoleon vreest een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende en laat daarom in 1811 een imposant fort optrekken in de duinen. In de beide wereldoorlogen krijgt het fort opnieuw een bestemming als artilleriekwartier van het Duitse leger. Sinds 1995 beheert Erfgoed Vlaanderen het Fort Napoleon.

Oosteroever & ferry

De Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken. Het voorhavengebied is bovendien een fascinerend stukje stad met een rijk toeristisch aanbod. Het gebied is verkeersluw en dus zeer geschikt om een natuurwandeling te maken. De gratis overzetboot maakt het nog leuker!

 

Hotel du parc

Hotel Du Parc is een stijlvol charme hotel in het hart van Oostende. Het meest aantrekkelijke van het Hotel du Parc is de magie van authentieke en waardevolle Art Deco in een ontspannen en pretentieloze sfeer.

Cultuurcentrum De Grote Post

Men bouwde het nieuwe postgebouw tussen 1947 en 1953 op dezelfde plaats als waar voorheen het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde vroegere postgebouw stond. Het is het enige overheidsgebouw ontworpen door Gaston Eysselinck. Het meubilair werd eveneens door Eysselinck ontworpen. Het gebouw kreeg in de naoorlogse geschiedenis aanvankelijk weinig erkenning.

Brasserie du Parc

De ‘Brasserie du Parc’ is gevestigd op het pittoreske Marie-Joséplein in het centrum van Oostende, en op amper zestig meter van een parel van de modernistische architectuur, het Casino-Kursaal. Door zijn ongedwongen sfeer en kunstzinnige uitstraling is ‘du Parc’ de geliefkoosde plek van zowel artiesten, intellectuelen, zakenmensen, toeristen als van de rasechte ‘Ostendenoare’.

Sporting Bowling

Sporting Bowling is gelegen in het hartje van Oostende .De bowling beschikt over zes professionele computergestuurde bowlingbanen, maar veel meer nog hangt er een nostalgisch filmisch sfeertje.

Kermis

En wanneer we dan toevallig een kermis passeren, kunnen we het uiteraard niet laten om enkele krijtjes af te schieten.

 Zeedijk

De geschiedenis van Oostende is op zijn minst turbulent te noemen en blijkt een aaneenschakeling van zware overstromingen, opbouw en opnieuw verwoesting. Deels door het klimaat, deels door de belegering tijdens de bezetting en deels door de fascinerende handelsactiviteiten en strategische uitvalsbasis. De zeedijk zoals we die nu allemaal kennen is aan zich nog vrij recent in de geschiedenis van de stad. De keuze om van de elitaire bijnaam “Koningin der badsteden” af te stappen en zich te profileren als “Stad aan zee” is begrijpelijk en sluit vandaag de dag dan ook veel beter aan bij wat deze stad te bieden heeft. Uitwaaien op de zeedijk tijdens de herfst of winter blijft ons meer aantrekken dan de overvolle zomer periode. Mogelijks zit tweed daar ook wel voor iets tussen ☺


Styling & productie :SCHAAP Tailors

Pictures :by the very talented Kristof Thomas

Speciale dank aan :

Mr William Vanmoerkerke & Eline Jacobs om ons de prachtige collectie te laten ontdekken – Mr Stefaan Bettens for the great ride – Hotel du Parc voor hun warme gastvrijheid .