Close

De sportscoat

Als het aankomt op blazers, onderscheiden we bij Ruben O twee soorten. Enerzijds zijn er de kostuum jackets. Het gaat hier dan om een 2-delig of 3-delig kostuum waarvan de broek en gilet uit dezelfde stof zijn.

Aan de andere kant zien we een opkomende trend: de sportscoat. Dit is een verzamelnaam voor een blazer die niet als kostuum gedragen wordt. De naam zelf doet al iets vermoeden, het gaat om een meer casual versie van een kostuum. Meestal spreken we van opgestikte zakken en een kortere lengte van de blazer.

Een sportscoat is er in alle maten en gewichten en vult de lege ruimte op tussen formeel en casual. Je draagt een sportscoat het ganse jaar door, zowel winter- als zomercollecties worden bij Ruben O op maat gemaakt. In de winter kiezen we voor een tweed of dikkere wol. In de zomer gaan we vaak naar fijne wolsoorten met bijvoorbeeld zijde. Ook het weglaten van de binnenvoering is een zomerse optie die voor extra verkoeling zorgt.

Het leuke aan een sportscoat is de veelzijdigheid. Je draagt een sportscoat met zowel een wollen broek als een katoenen chino, maar zelfs een jeans is makkelijk te combineren. Dankzij die grote draagbaarheid merken we dat een mooie sportscoat op maat al snel één van de favoriete kledingstukken uit de herengarderobe wordt.

Zoals vaker op onze blog, zegt een foto reeks meer dan 1000 woorden. Hierbij alvast enkele van onze favoriete ontwerpen in de wereld van de sportscoat.

twotone1

 

 

twotone3

 

twotone4
twotone6